Speaker

Reetta Ranta ja Ritual Design – rituaalien voima nykyihmisen arjessa

Reetta Ranta (MA) on tarinankertoja, ammattivalmentaja ja media-alan yrittäjä, joka on valmentanut huippuosaajia niin Suomessa kuin maailmallakin sekä toiminut pitkään esimiehenä ja muissa johtotehtävissä useissa arvostetuissa media-alan yrityksissä. Reetta on myös juontanut radio- ja tv-ohjelmia sekä julkaissut kaksi tietokirjaa. Tällä hetkellä Reetta luotsaa omaa tuotantoyhtiötään Power Animals Unitedia sekä toimii Women in Film and TV WIFT Finlandin toiminnanjohtajana.

Reetta on arvopohjainen valmentaja ja inspiroiva puhuja, jonka kutsumuksena on toimia sillanrakentajana ikiaikaisen viisauden ja modernin maailman välillä ja auttaa asiakkaitaan heidän omalla polullaan kohti merkityksellisempää elämää. Reetan uusin teos, Rituaalikirja (SKS Kirjat) julkaistiin syksyllä 2023. Kirja kutsuu herättämään henkiin jo unohtuneita perinteitä ja aloittamaan uusia rituaaleja, jotka vahvistavat modernin ja kaupunkilaistuneen ihmisen yhteyttä luontoon, vuodenkiertoon, toisiin ihmisiin ja omaan sisimpäänsä.

Reetta tunnetaan myös Metsien kätkemä -tv-sarjasta, jossa yhdistyy luontomatkailu, mytologia sekä kaunis ja vangitseva tarinankerronta. Reetta on luonut sarjan pohjalta kansainvälisen tv-formaatin Back to Nature, ja sarjaa on myyty useisiin Euroopan ja Aasian maihin sekä nyt myös Yhdysvaltoihin. Aikaisemmin Reetta on ollut viemässä myös muita suomalaisia sisältöbrändejä maailmalle, kuten Habbo Hotellia, Duudsoneita sekä uutta Muumilaakso-animaatiosarjaa.

Reetta on kolmen pojan äiti ja asuu yli 100-vuotiaassa talossa Fiskarsin ruukkikylässä, jonka kauniista luonnosta Reetta saa sekä inspiraatiota työhönsä että voimia vaativan työn vastapainoksi. Pihapiirissä pyörii myös koira, kaksi kissaa, paljon peuroja sekä 70 000 mehiläistä.

Luennoissaan ja valmennuksissaan Reetta hyödyntää henkilökohtaisia tarinoita uraltaan ja elämästään yhdistämällä kiehtovaa tarinankerrontaa pragmaattisiin valmennusmetodeihin sekä mystisempiin suomalais-ugrilaisiin rituaaleihin kuten rumpumeditaatioon – aina asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Reetan luennot ja valmennukset jättävät lämpimän ja unohtumattoman jäljen kokijalle. Hän sopii erityisesti tilaisuuksiin, joihin kaivataan merkityksellistä ja elämyksellistä sisältöä. Reetta esiintyy sekä suomeksi että englanniksi. 

Puheiden ja valmennusten teemoja:

  • Ritual Design – Rituaalien voima nykyihmisen arjessa niin kotona kuin työpaikoillakin
  • Ritual Design – Vuodenkierron seuraaminen ja arjen rituaalit hyvinvoinnin tukena
  • Career Design – Kutsumuksen ja oman polun löytäminen
  • Metsien kätkemä -tv-sarjan matka Suomesta kansainväliseksi formaatiksi 

Reetta Ranta on yksi CreativeMornings/Helsingin lempipuhujistani: hän on taianomainen tarinankertoja ja otti yleisön lämpimästi haltuunsa. Reetan herättämiä näkökulmia kaivataan ammattipuhujakentälle!

Johanna Vanttaja
Host, CreativeMornings/Helsinki